Gezinus Hagen

"Ik ben opgeleid als civiel ingenieur. Ik hou van kinds af aan al van grote dingen maken. En civiel ingenieurs máken grote dingen. Ik voel me dus thuis in die wereld.

Als civiel ingenieur is samenwerking van groot belang. In de praktijk bleek daar mijn hart te liggen. De rol van projectmanager past daarom goed bij mij."

Impact

"Ik werk sinds 1989 als projectmanager. Ik ben voor vele bedrijven actief geweest en ben met vele verschillende soorten problematiek in aanraking gekomen.

Het mooie aan mijn vak is dat de projecten waar ik aan werk altijd impact hebben. Ze dienen een maatschappelijk belang. Tegelijkertijd ondervinden mensen overlast als we gaan bouwen, dat veroorzaakt weerstand. Dat kom ik in mijn werk veel tegen. Dat spanningsveld maakt het juist zo boeiend."

Intuïtie + ervaring

"Waar ik het verschil maak, is dat ik feilloos aanvoel wat er aan de hand is als een project stagneert. Als dat het geval is, ga ik recht op mijn doel af. Ik luister naar mijn intuïtie en gebruik mijn ervaring.

Door mezelf kwetsbaar op te stellen, humor te gebruiken en goed te timen kan ik een aardig potje breken. Ik maak de afspraken helder en ik zet iedereen weer op de juiste plek. Orde in de chaos is prettig. Daar varen mensen wel bij. Ze zijn me dan ook altijd dankbaar.

Voor de opdrachtgever betekent dit dat het project weer door kan. Iedere dag dat je eerder door kunt, betekent winst. Dat verlies ik nooit uit het oog.

Het is belangrijk dat ik een goede relatie met mijn opdrachtgever heb. Dat is het startpunt. Als er vertrouwen is en ik voel me gemandateerd kan ik de beste resultaten bereiken."

Los direct die dingen op, die nu al op te lossen zijn